MYSERIET: Grabbers (2012)

Irsk skrekk-komedie med en herlig forutsigbar vri!

Politibetjenten Lisa ankommer en øy et sted langs Irlands kyst, hvor hun har tatt et to ukers vikariat. Hun blir paret opp med den motvillige drankeren Ciarán som syns stedet er dødt nok til at han kunne klart seg alene mens sjefen tar ferie, om ikke stengt ned hele stasjonen. Men, som vi har lært av absolutt alle britiske krimserier, så ser de minste tettstedene på denne øygruppen ofte mer blodsutgytelse enn heisene på Overlook Hotel, og dette er et samfunn som motstrider selve betegnelsen av “tettsted”.

Flere av befolkningen blir straks overfalt, skjendet og tømt for blod av et mange-tentaklet romvesen som landet i sjøen kvelden før. Snakk om uheldig sammentreff for Lisa! Om du kan forestille deg avkommet etter at Kraken hadde hatt seg med en skål overkokt spaghetti, så nærmer du deg dette utysket. Om ikke det satte Guinnessen i halsen, så er det som klekker fra eggene det legger fra seg enda verre…

grabbersmini
Fra Fleshlights nye kolleksjon

Heltene våre finner etterhvert ut at monstrene trenger blod og vann for å overleve, men virker å være dødelig allergiske mot alkohol. Dermed blir beboernes eneste mulighet for overlevelse å drikke seg fra sans og samling mens de forsøker å holde blodet på innsiden av kroppen. Hadde beistene visst noe som helst om planeten vår, hadde de valgt et hvilket som helst annet sted enn Irland å lande…

Mats syns: «Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger til filmen annet enn at den ville være av typen «lavt budsjett, mange kliséer», men jeg ble positivt overrasket! Jeg klarer ikke helt å plassere om den er faktisk morsom eller om den bare er full av utilsiktet humor, men det spiller uansett ingen rolle. Den har en slags blanding av Frost/Pegg-humor og Trolljegeren, og jeg syns det fungerer! At befolkningen på en liten irsk øy skulle bekjempe romvesener med å være drita uten at det blir pute-flaut å se på, er en bragd!»

Mads syns: «Jeg tror vi gjorde en stor feil ved å ikke ha undertekster på. Om ikke bakevje-irsk er vanskelig nok å forstå, så er møkings-bakevje-irsk kanskje tidenes lingvistiske utfordring. Jeg fikk med meg et par “feck off!” og “fock that!”, og det er sånt som lett underholder meg. Man merker jo også at resten av verden henger litt etter Hollywood når det kommer til CGI, men syns egentlig ikke det var så viktig i denne filmen. Jeg likte den!»

Thomas syns: «Enig»

fornoyelse-70

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s