SPILLKVELD: Million Dollars, But…

I denne serien tenkte vi å ta en nærmere titt på spill med nettopp ingrediensene kort, brett og/eller terninger, og først ut er ‘Million Dollars, But…’!

Dette kortspillet er resultatet av en av underholdningsselskapet Rooster Teeths Kickstarter-kampanjer (som også er kjente for machinima-serien Red Vs. Blue og langfilmen Laser Team), og er basert på en spontan spørrelek som etterhvert også ble et fast innslag i form av en egen videoproduksjon.

Konseptet er veldig enkelt; noen setter et ubehagelig scenario, og de andre partene svarer om de ville gjennomgått det for en million smackaroonies eller ikke. Her er et tilfeldig eksempel plukket fra kortstokken:

«Du får en million dollar, men hver gang du smaker alkohol, forsvinner munnen din for et døgn».

En av gruppen velges som den første rundens dommer, mens de andre pusler sammen sitt scenario fra et «trigger»-kort og et «rule»-kort og legger det på bordet, ikke ulikt Cards Against Humanity. Deretter diskuteres hvert scenario, og målet er å få dommeren til velge ditt som det han/hun absolutt ikke ville gjort. Den som vinner runden, blir den nye dommeren, og den som først får fem av sine kortkombinasjoner valgt, er vinneren.

FUNKER DET?

Til en viss grad.

Slik som med CAH, kommer man iblant over noen ganske morsomme situasjoner, men langt oftere ender man opp med ting som rett og slett bare ikke fungerer særlig godt («Hver gang du introduserer deg selv, tror Shia LaBeouf at han er life coach’en din»). Andre problemer er for eksempel at selv om pakken inneholder flere hundre kort, kommer det relativt fort til å bli repetativt, og at mange av dem er ting som allerede har blitt brukt i video-serien.

Denne leken er jo heller ikke et nytt konsept, og det er vel egentlig meningen at det skal være spontant og kreativt, noe som reglene og kortene motarbeider litt. En måte å holde det interessant på kan være å bruke kortene som grunnlag, og heller legge til egne premisser og endre scenarioene som man vil, men da er det jo egentlig ikke noe behov for spillet å eksistere i fysisk format i det hele tatt.

‘Million Dollars, But…’ har en helt grei underholdningsverdi ved de første gjennomspillingene, og selv om selve settet mister nytten sin ganske fort, er det fremdeles en artig drikke-/selskapslek.

Underholdningsverdi: 7 / 10
Gjenspillbarhet: 3 / 10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s