KJELLERBRYGG: Magiske Artefakter

Håndbøkene er full av forskjellige unike artikler og artefakter, men av og til er det gøy å lage sine egne. Til årets «julespesial», fikk spillerne i gruppen vår velge mellom disse gavene etter å ha brakt høytiden til den lille byen Brunstall.

01Lliiras Bauta

Et par armbeskyttere i lær, med utskjærte scener av dans og festligheter på. Som en reaksjon kan du heve en arm enten foran deg selv eller noen innenfor 5 fot, og danne et skjold. Skjoldet gir +2 til den personens AC, men straks det blir truffet, forsvinner det. Brukeren triller også en d20. Ved en naturlig 20, dyttes angriperen 15 fot bakover og faller prone (så langt angriperen kan falle prone). Denne egenskapen tilbakestiller seg ved midnatt.

Finglas

En trestokk (quarterstaff) med frodig bladvekst i ene enden og tvinnete røtter i den andre. Hvis brukeren holder i staven og triller en naturlig 20 på et angrep (enten med stokken selv eller med magi), forvandles stokken til et Awakend Tree med 1 HP. Treet beveger seg og angriper straks etter det har blitt tilkalt, så sant det er fiender i nærheten. Straks treet blir truffet, forvandles det tilbake til en stokk. Våpenet lystrer kun et individ med good alignment.

Erkeskaldens Fjær

En fjær som tilhørte en skald fra en glemt tid. Selv om han begynte karrieren som en reisende underholder, endte han opp som en høyt æret diplomat, og denne fjæren har skrevet utallige fredserklæringer. Ryktet sier at hans megling har forebygget mang en krig, både store og små.

Sett denne fjæren i hatten din, og du får advantage på alle dine Charisma checks, men om du har onde eller falske intensjoner, triller du med disadvantage.

telt

Vandrerens Telt

Et skinntelt med sengeplass til opptil 10 personer. Kan legges opp og slås sammen øyeblikkelig med en enkel ordkommando. Så lenge teltflappene er lukket, holder teltet en behagelig temperatur. Om noen er inni teltet mens det blir slått sammen, må personen gjøre en DC20 Strength check for å komme seg løs.

Fredmannens Amulett

amulettHver gang en fiende innenfor 60 fot gjør et attack spell (med spell slot level 3 eller lavere) mot deg eller en alliert, kan du trille en d20 (valgfritt). Hvis du får en naturlig 20’er, absorberer smykket magien. Ved en naturlig 1’er ignorerer det Armor Class og treffer deg, selv når den var ment for noen andre. Ved andre resultater virker magien som normalt.

Smykket kan absorbere opptil 3 angrep, og du kan bruke den oppsparte energien til å helbrede en alliert innenfor 30 fot for 1d8 per absorberte spell. Ved midnatt forsvinner all resterende magi i den.

Skumring og Daggry

Dette er en magisk kappe. Ved bruk av Daggry-siden av kappen, gir du sterkt lys ut til 30 fot, og svakt lys ytterlige 30 fot. Bruker man Skumring-siden, kan man kaste Darkness sentrert på seg selv som en action. Denne egenskapen tilbakestilles ved midnatt.

Nødens Perler

En pose med 3 perler som kan kastes mot en fiende, som da må gjøre en DC13 Dexterity saving throw for å unngå å bli truffet. Feiler den blir fienden fanget i perlen, og må gjøre en DC13 Strength check på sine påfølgende turer for å forsøke å bryte ut. Så lenge fienden er fanget i perlen kan den ikke angripe, men er også immun mot all skade.

skaft

Lliiras Spyd

Våpenet fremstår som et hult skaft når det ikke er i bruk. Kan pekes mot en fiende og avfyre en lanse av lys i en valgfri farge, for 1d10 radiant damage. Spydet regnes som et finesse våpen. Bæreren føler seg alltid optimistisk og glad, og tiltrekker seg iblant vennligsinnede vesen.

Kaigons Tørkle

Et hvitt tørkle som tilhørte en av Lliiras svært få dødelige tjenere. Kan knytes over øynene og gir dermed brukeren +5 på alle Insight checks. Kan også brukes til å tvinge et vesen til å fortelle sannheten på ett spørsmål, men deretter blir tørklet sort og mister sin magiske effekt.


RELATERT: Findrels Magi

4 kommentarer Legg til din

 1. lov til og låne disse ideene?

  Likt av 1 person

  1. Mads Ulvedal sier:

   Selvsagt! Skriver vi noe som er til inspirasjon, så er det bare til å kjøre på 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s