10 filmer Mads gleder seg til i 2017

Mens alle andre øver seg på å skrive 2017, har vi viktigere tall å memorere. Nemlig premieredatoen på disse filmene!

Alien: Covenant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premieredato: 19. mai

Det var mange som klaget på ‘Prometheus’ av forskjellige grunner («Hvorfor løp hun ikke bare til siden?!»), men jeg forestiller meg at ulydene for det meste kom fra folk som har fullstendig glemt at ‘Aliens 3’ og ‘Resurrection’ også hendte…

Franchisen braste gjennom portene med to av filmene som jeg regner blant tidenes beste, så jeg kommer nok aldri til gå lei av at folk fortsetter å prøve å leve opp til potensialet som ble satt i 1979. Også er det jo tross alt Ridley Scott som sitter ved spakene igjen, så helt forferdelig galt kan det jo ikke gå.

Covenant starter visstnok med et flunka nytt mannskap som lar seg lure til planeten hvor Prometheus-ekspedisjonen endte på et ganske uheldig vis for de fleste involverte. Veldig få detaljer er sluppet om plottet i skrivende stund, annet enn at koloniskipet Covenant ankommer fullstendig uvitende om hva som venter dem, og at kjekkasdroiden David (Michael Fassbender) visstnok er den første til å ønske nykommerne velkommen.

Noomi Rapace og Guy Pearce står igjen også på rollelisten, men det er ikke godt å si hvor mye deres karakterer opptrer i denne filmen. Peter Weyland er tross alt veldig, veldig død, og vi ble også vist Shaw reise fra planeten sammen med hodet til David. Her er det mange spørsmål som trenger svar.


Blade Runner 2049

 

 

 

 

 

 

 

 

Premieredato: 6. oktober

Originalen fra 1982 er min personlige filmfavoritt. Vangelis sin musikk er helt enestående, og den typen dystopisk, men ikke helt fremmed framtidsvisjon var ganske unik på den tiden, i tillegg til at det hele ser både nitrist og slående vakkert ut på samme tid. Jeg føler det skal godt gjøres å gjenskape den atmosfæren.

Men, så er det jo ikke sikkert at det er det som er meningen. Av det ørlille innblikket vi har fått av historien hittil, forteller regissøren at «Klimaet har gått fullstendig til helvete. Havet, regnet, snøen – alt er giftig». Kanskje det ikke lenger er så mye snakk om lovverket rundt syntetisk liv, men mer om den generelle tilstanden til planeten, 30 år etter originalens hendelser?

Manusforfatteren er også den samme som står bak Alien: Covenant, og har tidligere skrevet for ting som Heroes og Smallville, samt Green Lantern filmen. Dette gir litt blandede følelser, men jeg holder fortsatt fingrene krysset.

Harrison Ford gjør forresten comeback som Deckard, men det er visstnok bare snakk om en cameo. Originalen hadde jo noe litt noir over seg, noe som vår aldrende helt fremdeles kunne håndtert uten problem, men om han klarer flere jaktscener gjennom forfalne bygninger og over hustoppene er en annen ting. Det er vel på tide å slippe til nye folk, som Ryan Gosling og Jared Leto.


John Wick: Chapter 2

 

 

 

 

 

 

 

Premieredato: 10. februar

Keanu Reeves er en av skuespillerne som folk har hatt det mest gøy med å gjøre narr av gjennom de siste årene, men man glemmer fort at for hver Jonathan Harker, har han også produsert en John Wick. Etter å ha sett den første filmen, burde alle kleine over-britiske aksenter fra gamle dager være tilgitt med mye godvilje til overs.

Plottet for John Wick er såre enkelt. Gangstere drepte hunden hans, så han fyller hver eneste en av dem med bly, og vrir nakken på alle andre som står i veien for ham. Dette er skikkelig gi-blanke-faen action uten at det blir for komisk, og selv om det ikke låner særlig mye fra 80-tallet rent stilmessig, har det samme effekt på hjernen.

Det andre kapittelet ser ut til å bli mye det samme, og ifølge traileren skal vi fremdeles ikke ta historien om den tidligere leiemorderen altfor seriøst. Igjen setter han ut på mordtokt med «gode» intensjoner, og det loves herlig koreograferte kampscener, stereotypiske skurker, og alt annet som kan ventes av en skikkelig action med det eneste formål å stimulere hjernens happyplace.

Peter Stormare og Laurence Fishburne er forresten blant de nye tilskuddene til det jeg inderlig håper blir en lengre saga.


God Particle

as

Premieredato: 27. oktober

Dette er den første på listen som faktisk ikke er en oppfølger, og jeg føler man skal sette litt ekstra stor pris på dem som fremdeles våger å satse på originalt materiale (selv om jeg nettopp hyllet John Wick for å stå stødig i dype, velreiste spor).

God Particle handler om en gruppe astronauter som blir strandet på en romstasjon etter at den endelige oppdagelsen av Higgs Bosonet fører til at hele planeten vår plutselig forsvinner. Gjengen tror de nå er helt alene, helt til en ferge dukker opp og legger til stasjonen. Med tanke på at dette delvis er en skrekkfilm, er det å anta at dette fartøyet ikke inneholder sukkerspinn og kaniner…

Jeg er spent på å se Chris O’Dowd (kanskje best kjent fra The IT Crowd), som for noen år tilbake spilte i en annen sci-fi film, den herlige Frequently Asked Questions About Time Travel. Aksel Hennie er også med i besetningen, men det som utvilsomt er mest bemerkelsesverdig, er at dette visstnok er en del av Cloverfield universet!

Som sagt, dette er ikke ment som en oppfølger, men mer som en del av en antologi-serie, på samme måte som 10 Cloverfield Lane var vilt annerledes fra den første filmen. Dermed tror og håper jeg at dette ikke blir en særlig standard affære, hvor mannskapet blir plukket av én etter én, mens den av dem vi blir kondisjonert til å like best endelig klarer å overvinne hva enn motstanden er. God Particle har potensiale til å bli mye mer!


Life

 

 

 

 

 

Foreløpig premieredato: 26. mai

Mannskapet om bord på en romstasjon (whoa, déjà vu!) som går i bane rundt Mars, ser ut til å ha funnet liv på den øde planeten. Men, organismen som de eksperimenterer på viser seg å være mer intelligent enn først antatt, og ikke særlig vennligsinnet. Ifølge traileren kan det se ut som et ‘Invasion of the Body Snatchers’ type scenario, hvor organismen påvirker og tar kontroll over andre livsformer, men det er bare ren spekulasjon fra min side.

OK, det begynner kanskje å bli litt vel åpenbart at jeg er en sucker for science fiction, og at jeg tillater meg å se mye dritt bare for å kunne glise over stilige romskip og flotte CGI-representasjoner av fremmede planeter og raser. Men, det er flere ting ved denne filmen som kanskje gjør den interessant også for andre enn meg selv.

For det første har den både Jake Gyllenhaal og Ryan Reynolds, som de senere årene faktisk har vist seg som mer enn kompetente skuespillere. I tillegg er filmen skrevet av den samme duoen som gjorde blant annet Deadpool og Zombieland. Fantastisk underholdende filmer, men riktignok ikke i den samme seriøse stilen som Life ser ut til å gå for.

Likevel, annerledes er bra, spesielt i en film som har et ganske gjenkjennelig premiss. Jeg krysser fingrene for at denne imponerer mer enn Red Planet, Mission to Mars, Ghosts of Mars, og alle andre filmer som har tatt for seg akkurat det samme…


The Dark Tower

dsForeløpig premieredato: 28. juli

Denne filmen er basert på en ganske omfattende bokserie ved samme navn, skrevet av Stephen King, men akkurat hvor i serien den utspiller seg er det ikke så godt å bli klok på. Noen mener at den skal plukke opp hvor den siste slapp av, men i rollelisten kjenner jeg ihvertfall igjen veldig mange av karakterene fra den første boken, ‘The Gunslinger’, og den er et herlig absurd utgangspunkt!

I boken befinner vi oss i en verden hvor ingenting henger på greip. Tid og rom er en illusjon, og i det som tilsynelatende ser ut til å være det ville vesten, finner man også både hekser og trollmenn, samt mange elementer fra moderne tid. Roland Deschain, den siste gunslinger, er i hælene på mannen i svart, som han mener kan lede ham til det mytiske mørke tårnet for å redde verden fra å gå i oppløsning.

Ifølge stillbildene ser det ut til at ganske mye av filmen kommer til å foregå i moderne tid, noe som må bety at regissøren tar seg en del friheter. Uten å avsløre for mye, håper jeg at han i det minste holder seg tro nok til boken hvor de fleste filmskapere har en tendens til å feige ut, host host…

På rollelisten finner vi Idris Elba som Roland, Matthew McConaughey som mannen i svart, og Katheryn Winnick fra Vikings som Laurie Chambers.


Kong: Skull Island

 

 

 

Premieredato: 10. mars

En gang på 70-tallet setter en statlig ekspedisjon ut til det de tror er en hittil uoppdaget øy sammen med en militær eskorte. Bare for sikkerhets skyld, ikke sant? Det er nesten som om de har sett en av de utallige King Kong filmene før. Og hvis man har det, er det ikke så altfor vanskelig å forestille seg hva som venter dem.

Jada, den kommer til å bli dum som en naken polfarer, men hva kan man forvente fra en film om en kjempegorilla? Jeg bare håper så inderlig at den ikke tar seg selv for seriøst, og heller fokuserer på å levere øyesnop fra øverste hylle, slik traileren lover oss. Regissøren selv sier at han har tatt mye av inspirasjonen fra originalen fra 1933. Den skal være overdreven og nærmest tegneserieaktig, og denne versjonen av Kong skal være sin helt egen gjenkjennelige karakter i fremtiden. Forhåpentligvis.


Star Wars – Episode VIII

sw

Premieredato: 15. desember

Den første filmen i den nye trilogien fikk jevnt over god kritikk, men mange tilhengere mente at den lånte altfor mye fra den originale trilogien til å virkelig være noe nytt og spennende. Joda, slutten kan hinte til at Luke kommer til å bli den nye Obi Wan, Rei er Luke, og Finn er Han Solo, men det er jo også lov å håpe at de kommende filmene skaper sin egen historie uten å lene seg for mye på mimring og fan service. Disney er tross alt kjent for å være nyskap- Hva? Ikke?

Denne oppfølgeren, som fremdeles ikke har fått noen tilleggstittel, kommer til å plukke opp akkurat hvor den forrige slapp, og det kommer visstnok ikke til å introduseres særlig mange nye karakterer. Benicio Del Toro står på rollelisten, men det er ikke sagt noe om hvilken eller hvor stor betydning hans karakter kommer til å ha.

J.J. Abrams har levert fra seg stafettpinnen til Rian Johnson, som også står bak manuset her. Johnson har ikke akkurat en omfattende CV å vise til, men de få tingene han har gjort er imponerende. Han har skrevet og regissert Looper, i tillegg til å ha regissert noen av de beste episodene av Breaking Bad. Dette kan love godt for det å riste av seg litt av Disney-preget!


Spider-Man: Homecoming

 

 

Premieredato: 7. juli

Det skorter ikke på superhelt-filmer for tiden. Marvel og DC krangler om hvem som er best gjennom kvantitet, og jeg må ærlig talt si at jeg begynner å bli ganske mett på begge. 2017 kommer til å bli et spesielt travelt år, med etableringen av Justice League og utvidelsen av Avengers. Og, er det noen som virkelig har fått nok eksponering ved siden av Batman, så er det Spider-Man. Må jeg kjede meg gjennom nok en opprinnelseshistorie, så kommer jeg til å gå fullstendig Green Goblin på kinosalen!

Heldigvis ser det ut til at vi slipper det i denne filmen! Vel, ikke akkurat. Hele filmen ser ut til å være en opprinnelseshistorie, men med en fullstendig ny vri. Tony Stark kommer til å spille mentoren til en veldig ung Peter Parker, som på klumsete vis lærer seg litt om begrensningene sine og hvordan han skal passe inn i Avengers teamet, i tillegg til hverdagen sånn generelt. Vi slipper å se hvordan han får kreftene sine, for dem hadde han allerede i ‘Civil War’, og trailerne nevner heller ingenting om en viss onkel! Hipp hurra!

Denne versjonen av Spider-Man er den første superhelten jeg har brydd meg det minste om på mange, mange år. Det eneste som muligens kan stoppe den, er at den går fullstendig ungdomssåpe og fokuserer for mye på kjærlighetsinteressen. For manitus skyld, gi meg ÈN Marvel-film som bare er gøy å se på, uten at jeg må late som om jeg bryr meg om karakterutvikling og motivasjonen deres!


Valerian and the City of a Thousand Planets

 

Premieredato: 21. juli

En sci-fi film regissert og skrevet av Luc Besson, basert på en tegneserie. Fins det en mer vidunderlig setning enn dette? «Valerian er en tidsreisende agent som blir sendt for å etterforske et galaktisk imperium sammen med sin partner Laureline» er alt vi får vite sammen med den fargerike traileren. Tegneserien gikk over 40 år før skaperne lukket penalet, så det skal ikke mangle på innhold å plukke fra ihvertfall, og passende nok skal Luc Besson ha nevnt den som en stor påvirkning da han laget The Fifth Element også!

Laureline slår meg som en ganske kul heltinne, og forhåpentligvis slipper vi en klassisk «prinsesse i nød»-situasjon her. Det ser ut til at filmen er veldig tung på animasjon, men kjenner vi Besson rett, kommer fokuset til å være på å fortelle historien. Kanskje ikke den filmen jeg gleder meg aller mest til, men den har potensiale til å bli en stor positiv overraskelse, syns jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s