20 av de kuleste våpnene fra film og TV

Selv om krig og vold og sånt er kjempeteit, så kan våpen være utrolig fascinerende. Ikke nødvendigvis for effekten eller konsekvensene av dem, men også utseendemessig. Vi har trålet filmkolleksjonene våre og kommet fram til 20 av de mest kreative, ikoniske og estetisk tilfredsstillende av dem!


1. Plasmacaster

preedatorFra: Predator

For ærens skyld skal en predator helst ta ned byttet sitt med sine bare hender og deretter ta et trofé fra liket, men sånn for sikkerhets skyld er de også utstyrt med en skulderkanon som kan gjøre deg om til en blodig kjøttpytt med ett skudd, i tilfelle resten av arsenalet deres ikke strekker til. Finner du en rød prikk på deg, er du i trøbbel. Finner du tre, kan du kysse det som måtte være igjen av deg god natt…

Se også: Prikkedøden


2. Dobbel lyssabel

darth_maul_lightsaber_reveal

Fra: Star Wars, Episode I – Phantom Menace (1999)

Det er delte meninger rundt kvaliteten på prequelsene, men en ting denne filmen gjorde utmerket godt var skurken. Darth Maul minner litt om Boba Fett i det at han spiller rollen som en taus høyrehånd, men der stopper likhetene. Sithen hadde en vilt annerledes kampstil, samt en langt mindre pinlig død. Kampen mellom ham, Qui-Gon og Obi-Wan er et koreografisk gilde for alle sanser, og den doble lyssabelen gjør alt så mye bedre!

Se også: Dobbelpistol


3. Noisy Cricket

ilchvpmFra: Men In Black (1997)

Et annet ofte diskutert tema er om størrelsen på våpenet faktisk teller. Noisy Cricket gir selvtilliten et heftig oppsving gjennom sin lille vekst, men eksplosive effektivitet. I det utvidete universet forklares pistolen som del av et initieringsrituale for ferske agenter, og det veddes på hvor langt stakkarne blir kastet bakover. Men, som sett i filmene har den likevel en høyst tilfredsstillende effekt som sikrer den en plass på denne listen (Heh. Hehehe).

Se også: Det fredelige alternativet


4. Bat’leth

sword_of_kahless

Fra: Star Trek

Vi elsker denne franchisen, men vi må ærlig talt si at vi aldri har klart å ta klingons særlig seriøst. De ser ut som en krysning mellom et menneske og en valnøtt, og virker å ha langt mer jern i blodet enn hjerne i hodet. Men, våpen kan de! Spesielt dette tohåndssverdet, som visstnok skal ha vært inspirert av den kinesiske guandao. Vi savner jo noen skikkelig kampscener med våpenet da, men det scorer høyt nok på estetikk alene.

Se også: Phaser


5. Adamantium klør

wolverine-claws-625x350

Fra: X-Men

Kan en forlengelse av kroppen regnes som et våpen? Hele Wolverine er vel et eksperiment i våpenteknologi, så vi tillater oss å i det minste ta klørne hans med på denne listen. Det er noe ekstra rått og primalt med sylskarpe blader som vokser ut av kroppen ved behov, og våre 14 år gamle emosjonelle selv elsket også det faktum at det påførte ham smerte hver gang han brukte dem. Også er det jo i tillegg en stor bonus å aldri kunne avvæpnes, da (med mindre han treffer på Magneto).

Se også: Høygaffel


6. Sonic Shotgun

 

 

 

 

 

Fra: Minority Report

Denne filmen er verken den eneste eller den første til å inneholde en form for pulskanon, hvor våpenet kun bruker rå kraft som ammunisjon. Men, scenen i fabrikken hvor John Anderton sender tønner og agenter flygende som søndagsavisa i kjeften på nabobikkjen er helt magisk, og alt ved bruken av pistolen gjør at det strammer seg litt i våre kollektive bukser.

Se også: Sick Stick


7. Proton Pack

proton

Fra: Ghostbusters

Det var litt debatt oss imellom om dette faktisk kan regnes som et våpen. Det brukes riktignok i utgangspunktet til å fange og veilede paranormale vesener ned i fellen deres, men så griller de jo også stakkars herr Stay Puft ved å kombinere strålene sine mot slutten av den første filmen. Når noe kan ta ned en 30 meter høy sukkerbasert monstrositet fra en annen dimensjon, bør det vel regnes som et ganske potent våpen…

Se også: Løvblåser


8. Chakram

chakram

Fra: Xena, Warrior Princess

Dette er riktignok ikke et fiktivt våpen, men er så ikonisk for Lucy Lawless sin karakterer at den må være med på denne listen. Chakramen ble gitt til Xena av krigsguden Ares, og i denne verdenen er det veldig få som kan håndtere den. Ikke overraskende krever det en viss fingerferdighet for å ta imot en frisbee av sylskarpt metall som kan kløyve det meste i sin vei…

Se også: Identity Disc


9. Balrogens Ildpisk

llord_of_the_rings_gandalf_magician_magic_monster_balrog_whip_sword_staff_movies_demon_fire_2500x1370

Fra: The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring

For et mytisk vesen som trolig har eksistert nesten siden tidenes morgen, kreves det et våpen som inngyter like mye frykt som beistet selv. Man setter liksom ikke en sprettert eller en kjevle i hendene på Durins bane. Nei, her trengs det sterkere kost. Noe som perfekt illustrerer hvordan alle andre vesener skal underlegge seg monsteret. Noe som kan sende trollmenn styrtende til de dypeste avgrunner. Noe som bare en person i lærmaske kan elske! En pisk av glødende flammer!

Se også: Lakrispisk


10. ARC Rifle

arc

Fra: District 9 (2009)

Et av de mest voldelige våpnene på listen, uten tvil. Disse riflene, som normalt sett kun skal lystre rasen av romvesener som emigrerer til jorden, fyrer av et kraftig skudd av ren elektrisistet. Straks det treffer et biologisk vesen, overopphetes det før det til slutt eksploderer i organkonfetti. Designet er også ganske kult, og skal nok gjenspeile romvesenes insekt-aktige utseende.

Se også: Billigversjonen


11. Cricket Balltre

wallpaper-1057065

Fra: Shaun of the Dead

Cricket er kanskje tidenes kjedeligste sport. Hvem skulle tro at vi noensinne kunne elske noe som helst ved den? Bare en livstrøtt hvitevareselger i midten av en zombieapokalypse kan trylle et livløst stykke tre om til et av de mest ikoniske våpnene i sjangeren siden motorsagen! Når viruset en gang bryter ut, driter vi i nyhetskanaler og skrur heller direkte over på Eurosport!

Se også: Fritidsversjonen


12. PKD Blaster

 

 

 

 

Fra: Blade Runner

Man får egentlig veldig få glimt av Deckards pistol i løpet av filmen, og selv om det fins mange iherdige tilhengere som har forsøkt å replikere den, er det store forskjeller på dem. Dette er fordi det fins veldig få detaljer om den selv utenfor filmen. Men, som den første forelskelsen som ikke bare gir deg en rar følelse i forplantningsorganene, men også sender tåken nordover til hjertet og hjernen, så syns vi denne er så vakker at vi aldri kommer til å  glemme den, uansett hvor kortvarig en affære…

Se også: Roy Battys skalle


13. Violets Sverd

13893628_5

Fra: Ultraviolet

Denne filmen var en flopp uten sidestykke, til tross for at den egentlig hadde et ganske ålreit plott med potensiale for noe mye større. Det virker som om produsentene banket alt på Jovovich, og vi må ærlig innrømme at enkelte av kampscenene nesten fikk oss ombord. Violets sverd er enkelt, men utsøkt, og minner om en blanding av en katana og en kjøttøks. Tungt, men samtidig elegant!

Se også: Verdens farligste kontormateriale


14. Lawgiver

 

 

 

Fra: Judge Dredd

En Lawgiver er kanskje det nærmeste man kommer til en håndholdt mini-apokalypse. En dommer kan skifte typer ammunisjon på kommando, fra tazer-funksjon til panserbrytende kuler og høyeksplosiver, og om uautoriserte forsøker å bruke våpenet, får de en kjapp straff gjennom å få hånden sin tilintetgjort. Akkurat hvordan de får plass til alle disse tingene inni pistolene trenger vi ikke bry våre søte, små hoder over. Av og til holder det å bare tro.

Se også: Blades katana


15. Barbarellas Rifler

barbarella

Fra: Barbarella

Science fiction fra 50- og 60-tallet kan i de fleste tilfeller beskrives på denne måten: 0% science, 100% fiction. Filmer og serier i sjangeren hadde sjeldent røtter i virkeligheten, og Barbarella presterer likevel å være en av de mest psykedeliske opplevelsene blant dem. Disse skytevåpnene så riktignok ikke helt funksjonelle ut, men var definitive steg opp fra «billig plastleketøy»-normalen, samtidig som de holdt det utenomjordiske og lekre utseendet.

Se også: Positron Shooter


16. Ma’Tok Stav

staff_fire

Fra: Stargate

Idéen bak kombinasjonen av et stump- og skytevåpen er så rå at det egentlig er ganske rart at det fins så få av dem over utallige fiksjonelle universer. Man kan enkelt skifte mellom nærkamp og langdistanse uten å måtte bytte våpen, og den trenger ingen ammunisjon. Man kan selvsagt kakke noen i bakhodet med en pistol eller en rifle også, men det er jo ikke like mye stil over det…

Se også: Zat’nik’tel


17. Good Samaritan

Film Title: Hellboy II: The Golden Army

Fra: Hellboy

Så lenge det passer i hånden, kalles det normalt sett et håndvåpen. Nå har jo riktignok vår røde venn en ganske stor neve, og samaritanen hans passer bedre beskrivelsen «kanon». Hva enn du velger å kalle det, er det smidd fra blant annet jernet av et krusifiks og irske kirkeklokker, mens håndtaket er laget av et trestykke fra Jesus sitt kors. Her snakker vi en hevner av guddommelige proporsjoner!

Se også: Boomstick


18. Monomolecular Wire

mono

Fra: Johnny Mnemonic

Et våpen trenger ikke nødvendigvis å være stort for å være farlig (se Noisy Cricket). Slemmingen fra denne 90-talls ostefesten er i utgangspunktet en cyberpunk versjon av en pianotråd, bare med større muligheter for finesse. Herr Shinji bringer litt kampsport inn i teknikken sin, og kan separere lem fra kropp uten problem og med null søl, samtidig som han er grasiøs og elegant i utførelsen sin. Dette våpenet er kunst for sosiopater.

Se også: Syntetisk Distraksjonsslør


19. Zorg ZF-1 Pod Weapon

 

 

Fra: The Fifth Element

Denne kruttønnen er for intergalaktiske krigsherrer det en lommekniv er for speidere. Den skyter kuler i forskjellige størrelser og med forskjellige hastigheter, fyrer av granater, spyr ild, og kaster til og med ut et nett, for de sjeldne situasjonene hvor man vil ta fienden sin levende. I sin passive modus ser den ut som et tungt pansret egg, og vi elsker det. Akkurat passe tegneserie-aktig!

Se også: Brass Knucklegun


20. Ulak

riddick-ulak

Fra: The Chronicles of Riddick

Brukervennligheten til disse knivene er diskutabel, men se på dem, da! Disse skorpionhalene av metall er i det minste ganske allsidige, og kan både brukes til å traversere vertikale overflater, samt lage kjøttpålegg av necromorphs og andre heslige vesener som gjør seg godt i matpakken. NB! Tar seg best ut i hendene på en furianer.

Se også: Pistolversjonen


BONUS: Chris

 

Fra: Rick and Morty

Et ekstradimensjonelt vesen med en snegle som våpen fortjener å bli nevnt på denne listen bare på grunnlag av ren kreativitet, og nysgjerrighet fra vår side, men mister sin plass blant de 20 på grunnlag av at vi aldri får se den i aksjon. Hva enn denne tingen er, skal den visstnok ha evnen til å skru tilbake tiden og forvandle offeret til et foster.


BONUS: M41A Pulse Rifle

aliens-m41a-pulse-rifle-12

Fra: Aliens

Denne riflen er langt fra det mest bemerkelsesverdige eller unike våpenet, og vi kom frem til at vi elsker den mest fordi den er del av en så fantastisk film. Dermed kan vi ikke unngå å nevne den, men gir den samtidig ikke en offisiell plass på listen. Kall det hederlig omtale.


Hva er deres egne favoritter? Noe vi har utelatt som burde være på listen? Fyr løs i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s