SPILLKVELD: Politisk Ukorrekt

Få ungene til sengs og snu bort bestemors porselen-Jesus, for dette blir ikke pent!

  • 4 -> spillere
  • 20 -> minutter spilletid
  • Veldig lav vanskelighetsgrad

OBS! Denne artikkelen inneholder litt grovt språk her og der.

Veldig kort oppsummert, er dette en fornorsking av det populære Cards Against Humanity. Poenget med spillet er å få hverandre til å le gjennom å pusle sammen setninger som får deg til å svelge snusen og snyte ut pilsen. Ting som garantert overgår banning i kjerka. Ting som dytter søte små damer foran bussen og stjeler smågodt fra unger med lupus, osv.


HVORDAN FUNKER DET?

polukoHver spiller har til enhver tid 12 kort på hånden til disposisjon, fordelt over 3 fargekodete kategorier; personer, ting, og handlinger. Den som begynner fungerer som dommer i første runde, og trekker et oppgavekort. På dette kortet får man en setning som mangler et ord (og i noen tilfeller to), og de andre spillerne skal velge blant kortene på hånden for å fylle inn tomrommet. Dommeren skal ikke se hvem som leverer inn hvilke kort.

Deretter samler han/hun inn bunken, og fullfører setningene med det man har fått til rådighet. Vinneren er enkelt og greit den som dommeren liker best, og da får den personen oppgavekortet som bevis på seieren. Så går turen videre til nestemann, og prosessen repeteres.

Ifølge reglene er vinneren av hele spillet den som har klart å samle 5 oppgavekort først, men man trenger selvsagt ikke å stoppe der. Spillet er ikke nødvendigvis over før kortstokken er borte.


FUNKER DET?

Dette er et fryktelig barnslig spill. Ikke misforstå, noen av kombinasjonene var ustyrtelig morsomme, og flere ganger måtte vi ta pauser for å trekke pusten og roe oss ned. Det var riktignok alkohol inne i bildet, noe som vi – uten å promotere den slags syndig utukt – tror hadde mye å gjøre for det høye underholdningsnivået.

Det blir fort repetitivt, og i overkant mye harsellering med folk av forskjellige etniske grupper. Det ligger riktignok i tittelen at det kommer til å teste grensene dine, så man er advart på forhånd. Det gikk for eksempel mye i å skjende hellige symboler mens man bedrev forskjellige seksuelle handlinger med norske kjendiser og politikere. Tredje gang man skulle bestemme om det var «bæsj» eller «å pule julenissen i ræven» som gjør muslimer til noen tullinger, så begynte vi å kjenne den bitre ettersmaken.


OPPSUMMERING

Dette er et veldig enkelt konsept som har potensiale til å være et fantastisk spill for f.eks. vorspiel eller utdrikningslag. Vi skulle gjerne sett en del mer variasjon i kortene, og føler at det begrenser seg veldig når det bare handler om å være så ekkel og ufordragelig som mulig. Igjen, her er det viktig å ikke misforstå. Promp og bæsj er morsomt, og lenge leve ytringsfriheten, men Politisk Ukorrekt står fast i en ganske trang bås.

Den endelige poengsummen har ingenting å gjøre med hvor det moralske kompasset vårt peker, men havner der rett og slett fordi vi begynte å kjede oss allerede i løpet av de første gjennomspillingene. Den skal ha stjerne i boken for å glitre til med noen fantastiske kombinasjoner, og vi håper de satser på å være mer kreative i eventuelle tilleggspakker. Om du har mage til det, så har spillet en viss sjarm som kan gjøre det verdt pengene.

UNDERHOLDNINGSVERDI: 6 / 10
GJENSPILLBARHET: 4 / 10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s