10 gjesteopptredener du kanskje gikk glipp av

Noe av det vi syns er artigst med å se på film, er å legge merke til småting som ingen andre ser, men vi kan umulig skryte på oss å være observante nok til å ha fått med oss alle disse. Her er ti godt skjulte gjesteopptredener som nesten gikk rett over luggen på oss:

Mick Fleetwod – Star Trek: The Next Generation

mick fleetwood

Grunnleggeren av bandet Fleetwood Mac har kanskje en av de mest bisarre gjesterollene i Star Trek. I TNG-episoden «Manhunt» spilte han et antropomorfisk fiskevesen i heldekkende maske og sminke, uten en eneste replikk. Med andre ord kunne denne rollen like gjerne vært spilt av postbudet eller fetteren til lydmannen. Da snakker vi tilhenger på et helt eget nivå, når en stjerne slipper alt han har i hendene for det eneste formål å gi form til et vesen som blir sett på skjerm bare noen få sekunder!

Se også:  Ron Perlman som Space-Nosferatu.


Bob Saget – Half Baked

 

 

 

 

 

 

Okei, det er ikke akkurat vanskelig å se ham i denne filmen. Det er ikke slik at kamera bare suser forbi ham, men vi tror replikker som «I used to suck dick for coke!» bare gjorde det umulig for oss å se at dette kunne være samme person som leverte tørre nok vitser til å legge fra seg sand på scenen i ‘Full House’ og ‘America’s Funniest Home Videos’. Senere viste det seg at det var dette som var nærmere hans normale standard, eller at det bare var en reaksjon på hvor kvalmende linjalrett han måtte være på TV.

Se også: Dave Chappelle som Robin Hoods kompis.


Peter Jackson – Hot Fuzz

pj-hotfuzz

Til tross for at hun var dekket fra topp til tå og med maske på, ble det fort kjent at det var Cate Blanchett som spilte Nicholas Angels kjæreste i Hot Fuzz. Men, det var også andre store navn innvolvert i filmen. I et veldig kort øyeblikk i løpet av de første minuttene, får vi se Angel bli angrepet av en rabiat julenisse som kjører sprettkniven sin gjennom hånden hans. Dette er ingen ringere (heh) enn regissør Peter Jackson!

Rykter (som vi forsøker å starte akkurat nå) sier at Jackson egentlig ikke skulle ha noe med filmen å gjøre, men at han snek seg inn på settet etter en fuktig natt med den newzealandske høytidsmaskotforeningen og beskyldte Pegg for utuktig omgang med nissemor.

Se også: Simon Pegg som soldat.


George Harrison – Life of Brian

 

 

 

 

George Harrison var visstnok stor tilhenger av Monty Python, noe som må være litt som å være den tøffe storebroren til gud. Når investorene feiget ut i siste liten, mest sannsynlig på grunn av filmens sensitive tema, dannet Harrison sitt eget selskap for det eneste formål å finansiere filmen og sørge for at den ble laget. Til gjengjeld fikk han ti sekunder på skjermen og å gnikke seg oppetter John Cleese så mye han ville uten at advokater brøt inn.

Se også: Tom Morello som terrorist.


Dave Grohl – The Pick of Destiny

 

 

 

Jack Black og Kyle Gass er ikke de eneste musikerne som dukker opp i denne filmen. Rockelegendene Meat Loaf og Dio kan man se allerede i innledningen, men en som er langt vanskeligere å kjenne igjen er Dave Grohl, multi-instrumentalist, sceneklovn og tvers gjennom kjernekar. Han spiller eieren av det myteomspunnede plekteret, Gamle-Erik sjøl. Alle som lo av ham da han sa «Når jeg blir stor, skal jeg bli Satan!» kan nå ta seg en bolle.

Se også: Lemmy Kilmister som pratesyk taxisjåfør.


Glenn Close – Hook

 

 

Da vi så denne filmen som barn, var det ingenting som skurret ved piraten som havnet i den fryktede «Boo» boksen. Det var bare en kar med litt lys stemme som hadde aldret bra. Ikke at vi på den tiden hadde noen grunn til å vite hvem Glenn Close var, med mindre vi hadde sneket oss til å se henne som kaninkoker, men takk alle guder for at vi ikke var dumme nok til å gjøre det…

Se også: Phil Collins som politi inspektør i samme film.


Ron Jeremy – Ghostbusters

ron

Ron Jeremy er en av dem som bare blir født med et naturlig talent. Eller i hans tilfelle, en tredje fot mellom de to andre. Det er selvfølgelig ingenting ved denne egenskapen som skulle tilsi at han var egnet som skuespiller i Ghostbusters, med mindre det var som spøkelset som besøker Dan Akroyd i sengen. I stedet dukket han opp som statist i den klimaktiske (fnis) siste scenen. Han hadde ihvertfall en god unnskyldning for hvorfor han var sent ute til arbeid den dagen.

Ikke se: Noe annet han har vært med i, for deres eget beste.


Bill Murray – Dumb and Dumber To

bill-dumb

Det var mange som ville at bransjen skulle holde fingrene unna denne historien etter den håpløst dårlige prequelen ‘Dumb & Dumberer: When Harry Met Lloyd’, og konsensusen var mye den samme etter oppfølgeren som kom for et par år tilbake. Men, siden de originale idiotene var tilbake, tiltrakk prosjektet seg nok oppmerksomhet til å skaffe seg noen store gjesteopptredener. Den dopkokende romkameraten til Harry er ingen andre enn eks-spøkelsesjeger Bill Murray!

Se også: Dan Akroyd som ubehagelig passasjer.


Bret McKenzie – Lord of the Rings / The Hobbit

Lindir

Noen år før han gjorde seg verdenskjent som den ene halvdelen av komimusikergruppen Flight of the Conchords, dukket Bret McKenzie opp som en alv i ‘Fellowship of the Ring’. Han gjorde tydeligvis godt inntrykk, for han fikk også komme tilbake for det avsluttende kapittelet. Og, deretter også i den første ‘Hobbit’ filmen! Det må vel anses som et ganske stort kompliment å stadig få tilbudt roller som alv? Men, så er han jo en jævla kjekk kar, da.

Se også: Stephen Colbert som hjelpsom Laketown-innbygger.


Daniel Craig – Star Wars – Episode VII: The Force Awakenes

 

Da Disney bestemte seg for å blåse nytt liv i franchisen, var det ikke uventet mange kjendiser som kastet seg over smårollene som om det var en blodig stek i midten av en flokk med utsultede hyener. Listen er med andre ord ganske lang, men en av de mer spesielle er storm trooperen som i løpet av filmen lystrer Reys jedi mindfuck og slipper henne fri. Personen under rustningen og hjelmen er den siste inkarnasjonen av James Bond! Vi satser på at han legger fra seg sånne tøysete spiongreier for å bli kriger for imperiet på heltid.

Se også: George Lucas som «mann med blått ansikt».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s