KJELLERBRYGG: 6 magiske juleartefakter

Det nærmer seg jul, og hvorfor ikke feire med en runde rollespill! Her er noen artefakter inspirert av høytiden!

NIKLASTØMME

31531_1120795200En dekorert krans av flettede frodige grener som kan legges over nakken på et tamt ridedyr (kan også fungere på dyr påvirket av ‘Animal Friendship’ eller temmet gjennom Animal Handling evnen, etter spillmesters diskresjon). Dyret blir straks vennlig mot deg, og får en flyfart på 90 fot, men beholder ellers sine normale statistikker. Rytteren har også advantage på eventuelle Dexterity checks for å holde seg på dyret.

Denne effekten varer i 24 timer etter å ha blitt aktivert, før kransen mister magien sin.

«Helvete ta den drengen! Hvor er han?» snerret hovslageren etter å ha funnet den tomme plassen i stallen hvor hingsten vanligvis sto. Han sparket rundt i høyet og klødde seg i hodet da han ikke fant et eneste hovspor i snøen utenfor. «Her oppe, din gamle tosk! Kjøss meg i ræven, jeg stikker sydover!» hørte han plutselig, etterfulgt av en kaklende latter. Da han kikket opp, rakk han akkurat å se silhuetten av en hest og en ung kar forsvinne over hustakene og ut av byen…


UNDERBOKS

steampunk-clockwork-box-23Denne boksen er på størrelse med en fyrstikkeske, men er laget av metall og rikt dekorert med små tannhjul i konstant bevegelse. Om man legger en gullmynt i esken, vil den i løpet av det neste minuttet produsere et tilfeldig lite leketøy av utsøkt kvalitet etter brukerens eget ønske (som en dukke, trefigurer, terningsett, osv.), og kan ikke brukes igjen før om en uke.

Om man legger en edelsten verdt minst 50 gp oppi, forvandles esken straks til en liten mekanisk tjener under brukerens kommando (samme statistikk som en monodrone, Monster Manual, side 224). Den kan forstå brukeren, men kan ikke snakke eller gjøre angrep. Når den blir ødelagt, vender den tilbake til sin originale form, og forsvinner tilbake til skaperen sin.

«Du vet at Fruen heller vil hale deg til kasjotten og la deg råtne der, enn å se landets beste smed kaste bort tiden sin på… hva enn det er du driver med her» sa borgermesteren, men Kessner bare trakk på skuldrene og smilte. «Bortkastet tid» humret han og dyttet bort lupen etter å ha justert den siste skruen. Han la den lille boksen på hyllen sammen med de andre. «Si til Fruen at jeg er ferdig med alt som har med krig og våpen å gjøre. Gond har annen nytte av meg»


«BEDREBRYGG»

6500af91e8e9cc69344cd0172b3254a9Dette alltid varme brygget er grumsete med en dyp bronsefarge, og dufter av krydder, nøtter og skogsbær. Det har tilsynelatende lik effekt til en Healing Potion (og kan dermed nivåjusteres på samme måte), men reagerer forskjellig etter brukerens alignment.

  • Hvis et vesen av neutral alignment drikker det, har det normal effekt.
  • Hvis et vesen av evil alignment drikker det, vil det for den neste timen være plaget av anger for alt det onde det har gjort, og føle seg tvunget til å utføre minst én god dåd. Ingen legende effekt.
  • Hvis et vesen av good alignment drikker det, vil det bli overveldet av en immens gledesfølelse. I tillegg til den legende effekten, får brukeren også advantage på alle Charisma-baserte checks mot vesener av evil alignment (som kan forstå dem).

RODOLFOS GEVIR

prod2320282En tornete krone laget av bein. Brukeren får en svakt glødende nese, og kan med en bonus action gi fra seg et varmt og behagelig lys i en 30 fot kjegle. Brukeren får også +10 på Perception checks basert på lukt.

«Kan vi stoppe og sette opp teltet snart? Jeg trenger å varme meg og få tørket klærne mine» snufset Rudi, og resten av gruppen sa seg enig til en kort hvile. Mens de andre satte opp leir, pakket Rudi seg inn i et teppe og kastet tuniken sin over en trestump. Gruppen nærmest falt overende av latter da halve skogen plutselig lyste opp etter et kraftig nys fra den unge roguen. «Åh, hold nå kjeft» brummet han og krøp inn under teltet sitt.


KRAMPUS BJØRKERIS

022yiVqEwU8FEn bunt med svartnede bjørkekvister som kan brukes som et våpen. Den har like statistikker til en pisk (1d4 slashing i skade, samt finesse og reach egenskaper), men regnes som et enkelt nærkampvåpen. I tillegg må offeret gjøre et Wisdom saving throw (DC12) eller bli vettskremt av brukeren. Saving throw kan gjentas på begynnelsen av hver av offerets runder.

Forbannelse: Brukeren begynner å reagere svært aggressivt mot lovbrytere, og vil ofte finne på unnskyldninger for å straffe folk som kanskje ikke har gjort noe galt.

«Jeg syns kanskje vi burde ta oss en prat med presten, jeg» sa Valdis, med blikket over skulderen. «Angående hva?» gryntet Krogg, uten å se opp fra kruset sitt. Valdis snudde seg rundt på benken og kikket ut vinduet. «Vel… Vi kunne jo begynt med å spørre hvor han fant det nye våpenet sitt» mumlet han, i det en mann snublet forbi vertshuset med tårer og snørr i ansiktet. «…og neste gang husker du at skjorter har knapper for å kneppes igjen, hører du?!» brølte presten, like i hælene på den gråtende mannen.


HROTHS SNØBOMBER

457777167_XS

Små baller laget av snø fra vinterguden Hroths domene, som aldri smelter. Regnes som enkle ranged våpen som gjør 2d4 frost skade. Dem som blir truffet må også gjøre en Strength saving throw (DC13) for å unngå å bli innhyllet i is. De kan forsøke en ny saving throw på begynnelsen av sin neste tur. Om de blir angrepet, brytes de ut med en gang.


Fortell oss gjerne om egne homebrew greier, eller julefortellinger fra bordet!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s