MYSERIET: Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama (1988)

Jo lengre tittel, jo bedre film! Ikke sant…?

Tre nerdete kamerater blir tatt på fersken mens de spionerer på initieringsritualet til et sorority. Som straff blir de sammen med de håpefulle rekruttene sendt for å bryte seg inn i en bowlinghall og stjele et trofé, hvor de utspekulerte lederne reiser i forveien for å sette skrekken i dem og lære dem en lekse.

Men, det er ikke bare sororityjentene som er full av faenskap, for inni troféet de stjeler skjuler det seg den jævligste av lurendreiere; en imp. Pokalen går i gulvet, og den lille  demonen slipper fri og frister gjengen med å oppfylle deres største drømmer som takk for tjenesten. Men, ønskene deres tar selvsagt fort en klassisk ironisk vri, og helvete bryter løs…

 

50Mads syns: Dette må ha vært en film som hadde et såpass begrenset budsjett at de ikke engang hadde råd til å belyse scenene skikkelig, noe som er veldig dumt, for jeg tror dette hadde gjort seg veldig godt som en fargerik og uhøytidelig splatterkomedie. Jaktscenene minner nesten mer om Scooby Doo enn de gjør moderne skrekk, og dialogene er ofte levert med samme entusiasme som jeg hadde da jeg spilte ‘Hyrde #3’ i en skoleoppvisning av juleevangeliet.

Antagonisten er i tillegg en glorifisert sokkedukke som sjeldent løfter så mye som en finger, kanskje mest fordi den i virkeligheten ikke hadde noen nedre halvdel, men det er jo noe sjarmerende ved det likevel. Det er litt som tegningen du laget i barnehagen som fremdeles henger på kjøleskapet, hvor man ikke helt kan se om det skal være en hund eller en brannbil. Det ligger ikke så mye fantasi bak det heller, men man gjør jo så godt man kan med det man har.

clip1
«Jeg kødder ikke, den er minst så stor! Kom og se før jeg trekker i snoren!»

Det merkes også fort når noen prøver å strekke de tre kvarterene med materiale de har til en halvtime mer, og det betyr at man har mye unødvendig nedetid her. Det at plottet ikke henger på greip reddes ofte av utilsiktet humor og filmlogikk, og enkelte av strofene som kommer er gullkorn av sjelden karat, men likevel. Filmen varer 15-20 minutter mer enn den burde.

Hvis du er glad i/tåler kleine spesialeffekter, halvhjertede plott, og  skuespillere som har mer erfaring med å være naken enn å levere replikker, så tror jeg denne kan være av interesse. Andre kommer kanskje ikke til å se den samme sjarmen i det…

ANNET FRA MYSERIET:

samurai-cop nuke-em ivlspik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s