KJELLERBRYGG: NPC Generator

Frem med prosentterningene!

En av utfordringene en spillmester kan møte på er å få verdenen sin til å føles befolket. Eventyrerne dine kommer garantert til å stikke innom en bygd, storby, eller en annen form for bosetting i løpet av kampanjen din, og man vil jo gjerne at de skal føle en viss tilknytning til stedet. Kanskje du bestemmer deg for at folket skal komme under angrep av et orkeraid ved en senere anledning, eller at et av vertshusene de ofte besøker går opp i flammer, e.l.

Dermed kan det være greit å strø noen NPCer med minneverdige personligheter her og der. Jeg laget denne manuelle generatoren (bruk prosentterninger/2d10) til meg selv for å kjapt komme opp med karakterer, og tenkte det kunne være greit å dele den. Jeg går ikke nødvendigvis for det nøyaktige resultatet, og bruker ikke alltid alle tabellene. Den fungerer mest for å få tannhjulene oppi skallen til å knirke avgårde. Den kan også brukes til å få idéer til din egen karakter!


Her er noen eksempler på tilfeldige kast fra tabellen nederst i artikkelen:

«En gnome bryggmester som delvis kan lese tanker, men har ingen kontroll over det»

Denne personen har i utgangspunktet lite kunnskap når det kommer til brygging, og bruker store deler av dagen til å besøke de forskjellige vertshusene i byen for å bruke sine begrensede evner til å finne ut hva folk liker og ønsker av alkohol. Han lærte tilfeldigvis prosessen av den tidligere bryggmesteren gjennom uker med tankelesing, og brukte den kombinerte informasjonen til å presse den stakkars mannen ut av markedet.

«En kobold smed som nervøst bærer på en glasskule full av livlige flammer»

Kobolds er mestre på primitiv teknologi, som å lage feller og å utvinne naturlige ressurser, men denne karen har i tillegg lært å bruke noen av disse ressursene til å lage bedre våpen til stammen sin. Folket hans har vunnet en ung rød drages favør, og de har lært seg å hamstre drageild i glasskuler som de bruker til å blant annet fyre smien med. Dette fortrinnet har gjort disse koboldene sterke og dominante i regionen, og sørget for smedens høye posisjon i samfunnet deres.

«En tiefling skulptør som ønsker å selge eiendom i en nærliggende by eller bygd»

Denne tieflingen ble født av en menneskelig mor hvis familie stammer fra en kult som inngikk en avtale med en demon for lenge siden. Tieflingen ble utstøtt og plassert hos en blind einstøing. Det var av ham hun lærte kunsten sin, og siden han hadde mistet synet, tok han villig inn denne lærlingen til å fortsette arbeidet hans. Moren elsket fortsatt barnet sitt, og testamenterte alt hun eide til datteren når hun døde, men tieflingen vet at hun aldri kommer til å være velkommen tilbake til byen, så hun velger å selge huset.


Prøv selv, og del gjerne resultatene i kommentarfeltet! (Klikk på bildet for full versjon).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s