KJELLERBRYGG: Heksemagi og forbannede gjenstander

‘Tis the season to get spooky!

Vi liker å kjøre noen høytidsspesialer i kampanjene våre, og i fjor skrev vi blant annet om ting vi har kommet opp med og brukt under juleeventyrene våre. Om det er et tema som passer enda bedre med D&D, så må det jo være Allehelgens. Vi har jo allerede forskjellige typer hekser og flyvende koster lett tilgjengelig i spillet, og for å virkelig sette oss i rett humør, har vi laget noen passende spells og gjenstander som får mørket til å senke seg…

Anbefalt tonefølge: Type O Negative – All Hallows Eve


HEKSEMAGI


Edder og Galle

Level 3 Necromancy
Kastetid:
1 handling
Rekkevidde: 60 fot
Varighet: Umiddelbar (konsentrasjon)
Komponenter: V, S, M (en liten dukke av strå)

Målet må utføre en Constitution saving throw. Om det feiler, begynner det å kaste opp sort gugge på starten av sin tur. Oppkastet gjør bakken under dem og i 5 fot radius sleipt (se Grease for effekt), og de tar 1d4 necrotic damage hver gang det skjer. Dette fortsetter til de gjør en suksessfull save, eller brukeren mister konsentrasjonen.


Tornedans

Level 5 Conjuration
Kastetid: 1 handling
Rekkevidde: 60 fot
Varighet: Umiddelbar (konsentrasjon)
Komponenter: V, S, M (En liten tornekvist)

Et tornekratt springer opp fra bakken og vikler seg rundt kroppen på et mål innenfor rekkevidde, som kan forsøke en Dexterity saving throw for å unngå det. Om det blir fanget, kan det ikke bevege seg på egenhånd. Brukeren kan deretter flytte på målet opptil halvparten av deres normale hastighet. Det kan forsøke å rive seg ut med en Strength check på starten av sin tur, men blir skadet av tornene (2d4) hver gang det stritter imot.


Ravnelatter

Level 2 Enchantment
Kastetid: 1 handling
Rekkevidde: Berøring
Varighet: 24 timer
Komponenter: V, M (Et nebb fra en kråke eller ravn)

Målet må gjøre en Wisdom saving throw eller miste evnen til å snakke, og bryter istedet ut i grove hese skrik. Kråkefugler og kenkuer kan forstå dem, og det blir derfor av og til brukt frivillig av folk som ønsker å kommunisere med dem. Bare en Dispel Magic spell kan avbryte effekten tidlig.

Effekten gjør også at påvirkede personer eller vesener ikke kan bruke magi med verbal (V) komponent.


Bålfetisj

Level 3 Conjuration
Kastetid: 1 handling
Rekkevidde: 30 fot
Varighet: 3 runder
Komponenter: S, M (Et stykke trekull)

Du tilkaller et vesen (medium størrelse) laget av kvister, som straks bryter ut i flammer. Vesenet kan ikke angripe, men dem som starter sin runde innenfor 5 fot av det tar ildskade. I løpet av din tur kan du som en bonushandling beordre vesenet til å bevege seg opptil 30 fot. Flammene minker i intensitet helt til det brenner ut. Første runde gjør 3d8 ildskade, neste gjør 2d8, og det siste gjør 1d8.


FORBANNEDE GJENSTANDER


Jacks Magiske Frø

Dette er en liten eske med 4d4 frø som manifesterer seks små levende gresskar med utskjærte og opplyste ansikter (bruk Awakened Shrub som mal), men de er ikke alltid like samarbeidsvillige. Hver gang de brukes, triller man 1d6 for å se hva resultatet blir:

1-2: Gresskarene er aggressive, og angriper!
3-4: Gresskarene varter opptil ti mennesker med et mettende måltid.
5-6: Gresskarene tilbyr mat som ovenfor, og ett av dem blir værende med brukeren i 24 timer, eller til det blir ødelagt.

 


Gravspade

En spade av denne typen har ofte blitt brukt til ondskap, som å grave massegraver, eller skjule liket av et uskyldig offer. Dette er et enhåndsvåpen med et finslipt spadehode som gjør 1d8 skade mot de fleste fiender. Mot humanoider er det spesielt effektivt, og gjør istedet 2d8 skade. Våpenet regnes som magisk.

Dem som binder seg til en gravspade føler ingen anger når de dreper humanoider med det, og er ikke brydd av lemlesting, liklukt og lignende, uansett om det er stikk i strid med deres normale personlighet. Hvis brukeren triller en naturlig 1’er på et angrep med spaden, tilkaller det en hevnfull zombie som angriper dem.


Tenner og Klør

Denne staven tilhørte en av Malagards undersåtter, som kjempet en siste desperat kamp mot de nye maktene som overtok Malbolge etter hennes død, derav det nye navnet. Staven er laget av svart, krokete tre og er kronet med en knust glasskule som en gang var fylt med blod og larver.

Brukeren kan kaste Bestow Curse som en handling én gang mellom hver lange hvile. Mens denne magien er aktiv på en fiende, mottar brukeren +2 Strength og advantage på melee angrep med staven, men lider også to nivåer av utmattelse (se Exhaustion).


Kakleskalle

skalle-pngDenne skallen kan brukes som et fokus for magibrukere, og er dekket av et tynt, stramt hudlag med det som ser ut som et groteskt glis. Den tilhørte en trollmann som kun brukte evnene sine til å lure, bedra og spille puss på folk, og er fremdeles spesielt glad i illusjonsmagi.

Den gir deg fortrinn på denne typen magi, og gir deg advantage på å se gjennom andres illusjoner, mens den også gir disadvantage til dem som prøver det samme på dine. Dessverre er skallen veldig pratsom, og bryter ofte ut i latter av sine egne idéer. Dette gjør at brukeren har disadvantage på Stealth checks.


 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s