MYSERIET: Sundown – The Vampire In Retreat (1989)

David Carradine og Bruce Campbell i en vampyrfilm? Ja, hvorfor ikke?

Vampyrer fra verden over har flokket til en liten by i statenes bakevje ved navn Purgatory, hvor de bare vil slå seg til ro og leve som normalt. De prøver til og med desperat å komme opp med en måte å produsere kunstig blod slik at de skal slippe å måtte drepe for å overleve, og drømmer om å en dag komme tilbake til samfunnet og leve side om side med menneskene.

Dessverre går produksjonen dårlig, og en frustrert og sulten gruppe med den gamle cowboyen Jefferson i spissen ruster opp til opprør mot den mektige lederen deres, Mardulak. Hvorfor skal de måtte lide for menneskenes skyld når de gjør seg best som kveg for vampyrene?

David Harrison blir tilkalt til Purgatory for å hjelpe dem med produksjonen og forhåpentligvis også å stagge det ulmende opprøret. Ved en tilfeldighet kommer også en av Van Helsings etterkommere til byen samme dag, innstilt på å endelig drepe vampyren Mardulak, mannen han har jaktet på i årevis, fullstendig uvitende om at han faktisk forsøker å gjøre godt…

 

70Mads syns: Jeg ble positivt overrasket! Vampyrfilmer virker (dessverre?) å aldri gå av moten, men jeg syns faktisk at i denne sjangeren er B-filmer ganske overlegne de større produksjonene. De tillater seg å gjøre en artig vri på myten, og monsterfilmer er ærlig talt best når de er litt tongue-in-cheek og med på spøken. Til og med ikke Christopher Lee eller Bela Lugosi klarer å hisse og flakse med kappen uten at vi rister litt på hodet og drar på smilebåndet!

Og filmen har virkelig mye humor å by på, både med vilje og utilsiktet! Vi treffer mange likandes karakterer på begge sider av den lille krigen, og det var flere ganger jeg satt og gapskrattet, helt mutters alene her. David Carradine og Bruce Campbell er jo også et utrolig løft for en såpass ukjent film, selv om kanskje hjertet ikke ligger helt i det. Man merker til tider at kung fu-legenden tviler litt på avgjørelsen sin å være med…

Men de får som sagt god drahjelp av de mindre rollene! Det er også gøy å se blandingen av kulturer og tidsperioder blant vampyrene uten at det blir for åpenlyst, og de får faktisk til en ganske kul western atmosfære i den lille ørkenbyen!

Manuset faller til gjengjeld litt flatt her og der, og historien når ikke helt sitt fulle potensiale. Likevel, det er en ganske underholdende film med en fin miks av gode og latterlig dårlige prestasjoner, kule praktiske effekter og kulisser, og en ikke altfor oppbrukt vri. Hvis du liker klassiske monsterfilmer og sløv humor, kan du fint presse den inn langt foran Twilight på listen din!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s