KJELLERBRYGG: Findrels Magi

bardVi liker å gjøre D&D litt vårt eget, og snekrer sammen f.eks. unike våpen, regler for magibruk, og egne verdener å legge eventyrene våre til. I denne serien tenkte vi å gi dere et lite innblikk i disse tingene, og begynner med noe av magien som Mads har laget til sin halfling bard.

Findrel Underbakk, kokk og skald, er av et fredelig folk, og har på ingen måte blitt hardnet av verken krig, hat eller sorg. Tvert imot, er han like myk som deigen han lager boller og brød av, og det reflekteres ofte i magien hans. Han kan regnes som en venn helt til noen gir uttrykk for det motsatte, og selv da vil han helst løse situasjonen med ord.

Jeg har dermed laget noen egne spells tilpasset den staute, lille skalden min. Enkelte av dem er modifikasjoner av eksisterende spells, mens andre er laget fra grunnen av. Jeg kommer til å legge til flere spells ettersom karakteren min går opp i level og høyere spell slots åpner seg.

Håper dette er interessant lesning for dere!


VIDUNDERBRYGG

Type/Level: Conjuration Cantrip
Kastetid:
1 bonus action
Komponenter: (V, M) Et tomt hetteglass
Varighet: Brukes samme runde

Du maner fram et boblende brygg i et hetteglass. Drikker du det, får du advantage på ditt neste Dexterity-baserte saving throw eller ability check. Brygget har ingen effekt på andre personer, og straks glasset forlater dine hender, fordamper og forsvinner drikken.

Finn er ikke særlig sterk, og må dermed satse alt på smidigheten sin når han havner i nærkamp. Jeg føler at denne cantrip’en oppfordrer deg til å være kreativ med bevegelsene dine under et encounter, og gir deg større sjanse for suksess når du forsøker å gjennomføre noe enestående akrobatikk. Skalder lever tross alt for applaus.

Jeg valgte å la den være en bonus action, med det forbehold om at effekten kun varer gjennom den samme runden din. Ellers tror jeg den lett kunne blitt utnyttet i encounters mot f.eks. magibrukere og drager; ting som ofte krever dexterity checks. Da kunne man konstant kastet den i påvente av et breath våpen eller lignende.


GÅTE

Type/Level: Enchantment Cantrip
Kastetid:
1 action
Rekkevidde:
60 fot
Komponenter: (V)
Varighet: Umiddelbar effekt

Du stiller en nærmest uløselig gåte til et vesen du kan se innenfor rekkevidde, som føler seg tvunget til å finne svaret. Det må kunne høre deg, og gjør en wisdom saving throw i forsøket. Feiler det, tar det 1d4 psychic damage og har disadvantage på sitt neste angrep.

Skaden øker til 2d4 ved 5. level, 3d4 ved 11. level, og 4d4 ved 17. level.

Effekten av denne er i utgangspunktet det samme som Vicious Mockery, men Finn er ikke så ondsinnet av seg. Jeg kan selvsagt ikke legge skjul på at det også er inspirert av Bilbo og Gollums første møte i goblinhulene.


MANIPULÉR SMAK OG LUKT

Type/Level: Evocation Cantrip
Kastetid:
1 action
Rekkevidde: Berøring
Komponenter: (V, S, M) En klype med krydder
Varighet: 1 time

Du velger et stykke mat, drikke eller hvilket som helst annet materiale, som for eksempel en kjele med suppe, et trau med grisefôr, et garnnøste, en håndfull med sand osv., og endrer smak/lukt etter egen vilje.

Jeg liker tilsynelatende ubrukelige cantrips, men det er mye dette kan brukes til. Den kan gjemme smaken av gift og alkohol, den kan gjøre horrible vekster i Undermørket til et lekkert festmåltid, eller det kan få en adelsmann til å bli rasende på kokken fordi den flamberte fasanen på en seng av sautert nypebusk smaker svette orkeballer.

En snill DM kan gjerne la disse effektene inngå i f.eks. Prestidigitation cantrip’en, og da er denne riktignok ubrukelig…


MENNESKEKJENNER

Level/Type: 1. Level Divination
Kastetid:
1 action
Rekkevidde:
Berøring
Komponenter: (S)
Varighet: Umiddelbar effekt

Du berører en humanoide, og får for et øyeblikk innsikt i dets tanker og minner, og bruker informasjonen i din favør. Din neste Intimidation/Persuasion check på dem gjøres med advantage. Personen vet at du har brukt magi på dem, men ikke hvilken effekt den har. DM’en bestemmer hvordan personen reagerer på det.

Perfekt til å bruke utenfor encounters til å skaffe informasjon, roe ned et barslagsmål, eller for å drive utpressing. Findrel ville selvsagt aldri funnet på å bruke det til det sistnevnte. Ikke ennå.


YONDALLAS GILDE

Level/Type: 1. Level Conjuration
Kastetid:
1 action
Komponenter:
(V, S, M) En klype fruktbar jord
Rekkevidde: Berøring
Varighet: Umiddelbar effekt

Du berører et tre eller en busk, som straks blomstrer og bærer en rik variasjon av friske frukter eller bær, nok til å gjøre opp et måltid for en gruppe på opp til 10 personer. Om ikke fruktene/bærene blir plukket innen et døgn, faller de til jorden og råtner umiddelbart, og treet/busken går tilbake til sin opprinnelige form. Påvirker ikke magiske planter eller plantevesener.

Dette er på en måte en variasjon av andre matgivende spells, som f.eks. Goodberry, men kanskje litt mer ekstravagant. Kan for eksempel brukes til å dekorere dystre omgivelser for de neste 24 timene, eller å enkelt skille en sovende treant fra et ordinært tre.


SVANESANG

Level/Type: 1. Level Enchantment
Kastetid:
1 action
Rekkevidde:
60 fot
Komponenter:
(V)
Varighet:
Umiddelbar effekt

En vakker sang entrer hodet til en utvalgt fiende, som må gjære en wisdom saving throw. Feiler den, blir den lammet av sorg og tar 3d6 psychic damage. På en suksessful save, tar den halv skade. Om fienden forstår et språk som du også kan, faller personen i tillegg sammen i krampegråt, og regnes som prone inntil dens tur.

For hver spell slot over 1. level, legger du til 1d6 i skade.

Denne er basert på Dissonant Whispers, men jeg syns ikke beskrivelsen av den stemte helt overens med Findrels personlighet. En bard vil vel alltid heller se folk bryte sammen i gråt etter en forestilling, enn å se dem flykte skrikende i motsatt retning…?


ARVOREENS HELTEMOD

Level/Type: 2. Level Enchantment
Kastetid:
1 bonus action
Komponenter:
(V)
Rekkevidde:
Selv
Varighet:
1 runde

Du kaller på Arvoreen, «Beskytteren», og ber om styrke til å overkomme en umiddelbar fare. Hånden din blir hard som smijern, og kan brukes som et magisk våpen. Du har +5 på angrep gjort med hånden, gjør 1d10 force damage ved treff, og dytter fienden 5 fot bort fra deg. Denne effekten overføres ikke til eventuelle våpen du holder eller bruker i stedet.

For hver spell slot over 2. level, legger du til 1d10 i skade. I tillegg øker angrepsbonusen din til +7 ved 8. level, +9 ved 12. level, og +11 ved 16. level.

Findrel er en skald, ikke paladin eller cleric, men jeg liker å ha noe hvor han kan kalle på halflingenes guder og beskyttere når han trenger det mest. Ekstra-effekten ved å kunne flytte ting ved hjelp av force damage, gjør det også åpent for kreativ bruk både i og utenfor kamp.

Jeg har fremdeles til gode å fullt teste endringen av angrepsbonusen etter level. Jeg har for det meste bare puttet det inn der med et inderlig håp om å lande en suksessfull knytteneve i trynet på en tarrasque!


FINDREL UNDERBAKKS PATENTERTE EKSPLODERENDE MUFFINS

Level/Type: 2. Level Conjuration
Kastetid: 1 action
Komponenter: (V, S, M) Et liten pose med mel og krutt
Rekkevidde: 30 fot
Varighter: Umiddelbar effekt

Du produserer en kurv med fristende muffins på et punkt du kan se innenfor rekkevidde. Alle fiender innenfor 10 fot av kurven må gjøre en wisdom saving throw. Hvis de feiler, bruker de sin neste tur på å spise en muffins, som på begynnelsen av deres neste runde eksploderer for 3d6 force damage hver. Har ingen effekt på vesener uten fordøyelsessystem, som skjeletter, elementals osv., og ting som er både døv og blind lar seg ikke friste i utgangspunktet.

For hver spell slot over 2. level, legger du til 1d6 i skade.

Heldigvis er vår gruppe løssnupne nok til at vi kan spøke og ha det gøy med ting som dette. Enkelte DM’er ville kanskje rynket litt på nesen når en kurv med muffins stopper en gruppe kultister fra å tilkalle demoner og påføre et bokstavlig helvete på regionen. Men, som sagt, Findrel er en matentusiast, ikke en kald leiemorder…

Gi oss gjerne tilbakemelding hvis dette er noe dere vil se mer av, eller om dere har noen innspill. Vi har detaljer og statistiskker bak unike monstre og artefakter fra kampanjene våre, og bakgrunnshistorier om de mange stedene som har blitt til der, samt karakterer vi har møtt, så vi har mer materiale, i hvert fall.

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s